بامبو

بامبوی خوش شانس dracaena sanderia با نام انگلیسی Lucky bamboo از خانواده ی Graminees گیاهی است بومی جنگلهای بارانی تاریک مناطق قاره در آسیای جنوب شرقی و آفریقا که در شرایط طبیعی آب و هوایی ایران نمی روید. دارای ساقه های زیر زمینی ریزوم است و ساقه های هوایی آن بند بند  بوده و ارتقاع آن تا چندین متری می رسد و ساقه آن پیچ خورده است. بامبو از چهار قسمت، سطح داخلی (دارای پوشش نرم) دیافراگم (متصل کنند بخش های ساقه به هم) میانه و پوشش رویه که بسیار سخت و دیر شکن است تشکیل شده است دیافراگم بامبو کاملا فشرده اشت و آب در آن نفوذ نمی کند.

دارای برگهای باریک و نوک تیز است.

انواع بامبو: بافت، پیچ، اس شکل، او شکل

نیازها:

نور: گیاهی آپارتمان است و به نور غیر مستقیم آفتاب نیاز دارد و بهترین نور برای آن نوری است که از فاصله ی حدود m3 از پنجره ای یا پرده ای کشیده به آن می رسد.

دما: اگرچه در درجه حرارت ۱۵ تا ۴۰ درجه قادر به رشد  است ولی حرارت مطولب آن ۱۸ تا ۲۲ درجه است.

آب: این گیاه قابل نگهداری و پرورش در آب است به طوری که آب باید cm5/2 بالاتر از انتهای ساقه قرار گرفته و تنها ۳ تا ۵ پایین گیاه در آب باشد. آب آن را باید هفته ای ۱ بار تعویض نمود. در صورتی که از آب معمولی برای گیاه استفاده می شود باید چند ساعت آب را در گوشه ای گذاشت تا کلر آن از بین رود. آب گیاه باید تمیز ، شفاف و عاری از فلوراید و کلر باشد. باید توجه کرد که هرگز نباید از آب معدنی ( به دلیل دارا بودن فلوئور) برای آبیاری گیاه استفاده کرد.

نکته: در صورت کاشت بامبو در خاک، آبیاری باید زمانی که سطح روی خاک خشک است توسط اب مناسب صورت گیرد.

رطوبت: به منظور بهبود کیفیت گیاه می توان در زمان های مختلف اقدام به آب پاشی و مرطوب نمودن گیاه نمود.

خاک: بامبو تنها در خاک های مخصوص که قادر به نگهداری آب به مدت طولانی هستند قادر به زندگی است رشد بامبو در خاک مناسب بیشتر از آب است. خاک مناسب برای آن مخلوطی از نسبت های مساوی الیاف پوست نارگیل و کود پوسیده ی دامی است. همچنین به میزانی دارای پرلیت به منظور حفظ رطوبت خاک است.

خاک ژله ای: این گیاه در خاک ژله ای نیز قادر به رشد است در این روش ابتدا باید بامبو را در آب قرار داد تا ریشه دار شود حدود ۲ ماه و نیم پس از آنکه بامبو به ریشه نشست می توان ان را به خاک ژله ای انتقال داد. در این روش املاح مورد نیاز بامبو از طریق خاک ژله ای تامین می شود و در زمان تعویض یا شارژ خاک ژله ای بامبو را در داخل آب نگه می دارند.

تغذیه: از آنجه که هم از طریق برگ و هم ریشه قادر به تغذیه و جذب است برای تغذیه ان می توان از قطره های تقویتی یا اسپری تغذیه استفاده نمود. معمولا هر ۲۰ روز ۱ بار ۲ قطره کود مایع به آب آن افزوده می شود. باید توجه داشت که نسبت کود به آب ۱ به ۱۰ باشد. گاهی می توان کودهای ملایمی همچون کود بنفشه آفریقایی به آن افزود. از آنجا که رشد گیاه متناسب با مواد غذایی است با مقادیر اندک کود می توان رشد و اندازه ی گیاه را کنترل کرد. همچنین می توان از محلول های تقویتی حاوی ازت، نیتروژن و کلسیم و دیگر املاح به میزان ۲ قطره در آب آن هنگام تعویض آب اضافه نمود.

تعویض گلدان: در صورت نیاز می توان آن را به گلدانی cm5 برزگتر منتقل نمود یا به طور دائم در مخلوطی از ماسه  خاک که به خوبی زهکشی می شود کاهشت.

تکثیر: می توانیم در بهار ریشه های زیادی آن را گرفته در جای دیگری بکاریم همچنین می توانیم از طریق قطع پیچ های بامبو اقدام به تکثیر کنیم. در تکثیر به روش قلمی ساقه، ساقه از زیر بند شده و در آب تازه قرار داده می شود و به منظور سرعت بخشیدن به رشد جوانه های تازه، اسپری کردن مختصر اساقه با آب توصیه می شود.

حساسیت ها (علایم/ علت / درمان)

زرد شدن برگ ها/ نور مستقیم آفتاب یا کوددهی بیش از حد یا آب حاوی نمک یا فلورید بیش از حد/ انتقال به سایه، کاهش کوددهی، تعویض آب یا آب فاقد کلر و فلورید.

قهوه ای شدن برگ/ آب حاوی فلورید، خستگی بیش از حد/ تعویض آب، غبار پاشی روازنه.

زرد شدن ساقه از پایین / کود زیاد/ قطع قسمت بالای ساقه تا محل زردی و قرار دادن قسمت های سبز در ظرف دیگر

سفید و دچار آفت شدن قسمتی از ساقه/ آلودگی/ شستن ساقه با آب تمیز صابون و مسواک

آبکی و نرم شدن و شروع به قهوه ای شدن ساقه/ کود بیش از اندازه یا پر بودن آب گلدان/ دور انداختن گیاه در صورت پوسیدگی ساقه و ریشه

رشد خزه در دور ساقه و ریشه گلدان/ نور زیاد و کود زیاد/ تمیز کردن ساقه با مسواک، انتقال به محل سایه ، استفاده از گلدان های مات و کم کردن تغذیه مصنوعی.

لطفا بدون ذکر منبع استفاده نشود.

 

0 پاسخ

ثبت دیدگاه

مایل به ملحق شدن به بحث هستید ؟
به ما بپیوندید !

دیدگاهتان را بنویسید